Hur kommer tappande ETH-BTC-spridning att påverka Ethereums pris?

Med de senaste uppdateringarna, av Digital Yuans testning och lansering, och USA: s presidentval närmar sig, är detaljhandlarnas uppmärksamhet nu på Bitcoin. Under de tidigare prisuppgångarna var trenden att Bitcoin ledde altcoins och ETH, XRP och andra altcoins från topp 10, baserat på börsvärde, följde noga.

Men den här gången driver Bitcoins vinster det framåt från resten av förpackningen. Detta är den främsta anledningen till att ETH-BTC-korrelationen sjunker.

Baserat på realiserad data om volatilitetsspridning från Skew sjunker ETH-BTC-spridningen, och detta signalerar att ETHs pris i allt högre grad kan trendas som Bitcoin. Spridningen var dock nästan 50% i mitten av september. Bitcoins prisåtgärd antyder en ökning av denna spridning inom en snar framtid. Priset har redan gått över 13 000 dollar efter att ha nått högst 13 000 dollar fyra dagar i rad. Det underförstådda volatilitetsdiagrammet antyder att spreadet kommer att fortsätta sjunka och trenden inte kommer att förändras. Den underförstådda volatiliteten för november, december och 2021 sjunker närmare noll. Bitcoins rally kan dock överraska detaljhandlare och ändra trenderna i dessa diagram.

Berättelsen om att tappa ETH-reserver har inget inflytande på volatilitetsspridningen för närvarande. Intressant har dock ETH-reserver på platsbörser sjunkit precis som Bitcoin och Tether.

Så reserverna för både ETH och BTC är låga, och detta signalerar mot brist och prishöjning. Eftersom ETH har högre volatilitet kan priset dock stiga högre och inom kortare tid jämfört med Bitcoin. Så tappande korrelation skulle möjligen ha en positiv inverkan på ETH-priserna på kort sikt.

Under de senaste sju dagarna har Bitcoins pris ökat med 12,5% och det handlar över $ 13 000, för ETH är veckotillväxten 5,27% och den handlar över $ 390. När lanseringen av ETH 2.0 närmar sig kan ETHs pris gå upp snabbare än korrelationen med Bitcoin skulle göra. Insättningsavtalet är planerat att lanseras den 6 november, och om detta realiseras kan ETH: s tjurkörning föregå BTC: er. För BTC är faktorerna som driver priserna annorlunda än för ETH. Bitcoins pris drivs främst av knapphet, HODLing, Miners Position Index. Men i fallet med ETH drivs priset fortfarande av utvecklingen i lanseringen av ETH 2.0 och det faktiska verktyget. Detta gör ETH mer lik XRP än BTC. Det är dock börsvärde och handelsvolym, maximalistisk känsla leder till en ökad korrelation mellan ETH och BTC.