Major Investment Bank rekommenderar Bitcoin Over Gold

En senioranalytiker på investeringsbanken och kapitalförvaltaren Oppenheimer sade att han skulle gå för Bitcoin över guld eftersom de två säkra hamnarna samlas i dessa dagar.

Både Bitcoin Revolution och guld har stigit när den amerikanska kongressen diskuterar om det ytterligare stimulansprogrammet för att stödja ekonomin mitt i pandemin. Ändå rekommenderar en stor investeringsbank cryptocurrency över metallen.

Oppenheimer analytiker säger nu är rätt tid att investera i Bitcoin

På tisdagen berörde Bitcoin den högsta nivån på cirka 11 månader, vilket är en stor sak med tanke på att den har rört sig åt sidan under de senaste två månaderna eller så.

På andra håll har guldet gått över niomånaders toppen och nått en högsta tid. Investerare skyndar sig att sätta sina pengar i säkerhetsparadis när geopolitiska spänningar fortsätter att förvärras medan rädsla för en andra våg av pandemi kvarstår. Dessutom förväntar de flesta ekonomer centralbanker och regeringar att driva på ytterligare stimulansåtgärder och uppmuntra till en inflationsförspänning.

Medan de flesta traditionella investerare satsar på metallen förutsatt att det är mer tillförlitligt bland globala kriser som denna, är investeringsbanken Oppenheimer mer hausseartad på Bitcoin. Ari Wald, chef för teknisk analys i banken, berättade för CNBC ”Trading Nation”:

”Vi har rekommenderat guld som ett sätt att spela utvidgningen av [Federal Reserve] -balansen. Det är faktiskt den höga momentumvaran, den rankas högst över alla varor där ute när det gäller fart. ”

Fortfarande, Wald tilllade, “Vi rekommenderar att hålla fast vid det men jag tycker att det är värt att lyfta fram bitcoin istället som inte är lika utökat.”

Analytiker hävdade att Bitcoin hade upplevt ett stort utbrott, vilket kan säkerställa fler vinster för det på längre sikt. Han noterade att cryptocurrency vänt nedåttrenden som började på högst 2017.

“Om du är en långsiktig innehavare, är detta den typ av åtgärder du vill se,” avslutade han.

Bitcoin är fortfarande långt borta från sitt rekordhöga värde på cirka 20 000 dollar, vilket tyder på att det har mycket utrymme för tillväxt.

Det finns också olika åsikter

Medan Bitcoin har utvecklats bättre i år, skulle vissa investerare fortfarande välja guld. Michael Binger, president för investeringsrådgivaren Gradient Investment, sa att han skulle gå för metallen istället för Bitcoin. Han sade:

”Mellan de två skulle jag verkligen luta mig på guldkant här. När du tänker på det är det verkligen en Goldilocks-miljö för guldinvesterare just nu. Jag menar, du har en svag amerikansk dollar, du har negativa realräntor. Allt detta är baserat på utsikterna till stigande inflation. ”

Medan Binger medger att cryptocurrency är ett momentum, säger han att det inte är en “giltig valuta ännu.”